Υπηρεσίες

Επικοινωνία με την Ιατρό

Δρ. Αννέτα Γράψα - Σαλαμούρη
Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Διδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών

 • Δερματοχειρουργική
 • Αισθητική Δερματολογία
 • Laser - Αποτρίχωση

Παρέχεται ηλεκτρονική Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων για όλα τα ταμεία.

Ραντεβού

Η Ιατρός δέχεται κατόπιν ραντεβού καθημερινά πλην Σαββάτου & Κυριακής

Παπανδρέου 28, Γλυφάδα 16675
Τηλ: 210 89 42 074
Κιν.: 6932 71 90 71
e-mail: info@dermatologyclinic.gr

Δείτε το ιατρείο στο χάρτη

Παρέχεται ηλεκτρονική Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων για όλα τα ταμεία.

Peeling

Με την εφαρμογή ενός απολεπιστικού χημικού παράγοντα πάνω στο δέρμα προκαλείται ελεγχόμενος τραυματισμός με σκοπό την απομάκρυνση των επιφανειακών στοιβάδων της επιδερμίδας.
Το peeling χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, των ακτινικών υπερκερατώσεων, των μελαγχρωματικών δυσχρωμιών που οφείλονται στον ήλιο (ειδικά την απλή φακή), της μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης, του μελάσματος (πανάδες), της ακμής, των ουλών της ακμής και του λιπαρού δέρματος με μεγάλους πόρους.
Ο σκοπός είναι η αναγέννηση νέου ιστού και η βελτίωση της υφής του δέρματος με μακράς διαρκείας θεραπευτικά και αισθητικά οφέλη. Η τεχνική απαιτεί εμπειρία και θα πρέπει να εφαρμόζεται από ιατρούς προκειμένου να αποφευχθούν παρενέργειες και επιπλοκές.

Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους

Πρόκειται για ένα είδος μηχανικής απολέπισης που συνίσταται στην εκτόξευση μικροκρυστάλλων στην επιδερμίδα με σκοπό την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα πιο λείο, πιο φρέσκο, πιο φωτεινό και με λιγότερες δυσχρωμίες.

BOTOX Εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης

Η βοτουλινική τοξίνη εκτός από τις άλλες κλινικές εφαρμογές (βλεφαρόσπασμο, σπαστικό ραιβόκρανο, κεφαλαλγία τάσεως), χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα στη δερματολογία για την αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας και των δυναμικών ρυτίδων έκφρασης του προσώπου.
Η δράση του φαρμάκου (όσον αφορά τις ρυτίδες) δεν επιτρέπει την κίνηση των μυών, γεγονός που οδηγεί σε σταδιακή λείανση και μείωση του βάθους των ρυτίδων. Η διαδικασία είναι σύντομη και επιτρέπει στον ασθενή να συνεχίσει τις δραστηριότητες του αμέσως μετά την έξοδο του από το ιατρείο.
Το φάρμακο χρησιμοποιείται κυρίως για τις ρυτίδες στο μέτωπο, μεσόφρυο, «πόδι της χήνας», περίγραμμα προσώπου και λαιμό. Η διαδικασία είναι σύντομη και γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

Ενέσιμα εμφυτεύματα

Πρόκειται για ουσίες που ενιονται στο δέρμα με σκοπό την αύξηση του όγκου του. Έτσι επιτυγχάνεται ανύψωση αυλάκων, ρυτίδων και ουλών. Ένα είδος εμφυτεύματος που χρησιμοποιείται ευρέως είναι το υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι ουσία που απαντάται στα θηλαστικά και σε άλλους μικροοργανισμούς. Στον άνθρωπο, βρίσκεται σε πολλούς ιστούς όπως στο δέρμα, στον οφθαλμό, στις αρθρώσεις και στους μυς. Στην αισθητική δερματολογία το χρησιμοποιούμε για ενυδάτωση, αύξηση του όγκου του δέρματος, αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων και γραμμών και επανακαθορισμό του σχήματος και του όγκου των χειλέωνκαι του περιγραμματος του προσωπου.

Μεσοθεραπεία

Ένα μείγμα ουσιών που αποτελούνται από υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, και ανόργανα άλατα ενιεται στο κυρίως δέρμα (ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα) με τη χρήση πολύ λεπτών βελονών, έτσι ώστε ο ασθενής να μη νιώθει πόνο αλλά μια ελαφριά ενόχληση η οποία ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας πριν τη συνεδρία. Η μέθοδος χρησιμοποιείται για πρόσωπο,λαιμο, ντεκολτε, μαλλιά και σώμα. Όσον αφορά το πρόσωπο πετυχαίνουμε μείωση των πολύ λεπτών ρυτίδων, βαθιά ενυδάτωση,λευκανση, σύσφιξη, λάμψη και επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης μέσω της ισχυρής αντιοξειδωτικής δράσης των ουσιών αυτών. Αποτελεί άριστη επιλογή για τα φωτογηρασμένα, πρόωρα γερασμένα, αφυδατωμένα και θαμπά δέρματα. Στο τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση αλωπεκίας και τριχόπτωσης ποικίλης αιτιολογίας καθώς επίσης και για τη βελτίωση της εικόνας και της υφής των μαλλιών (αδύνατα, ταλαιπωρημένα, λιπαρά) ακόμη και σε συνδυασμό με άλλες τοπικές αγωγές... στο σώμα χρησιμοποιείται για κυτταρίτιδα, λιπόλυση και σύσφιξη σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και ήπια άσκηση.

Kυτταρίτιδα

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας - σύσφιξη – λιπόλυση, με συνδυασμό shock waves, μεσοθεραπείας ενέσιμης, μη ενέσιμης και τοπικού μασάζ και διπολικής ραδιοσυχνότητας

Acoustic wave treatment (shock waves)

Κατά τη θεραπεία με ακουστικά κύματα (Acoustic Wave Therapy, AWT) χρησιμοποιούνται ακουστικά κύματα υψηλής ενέργειας, τα οποία δημιουργούνται με τη βοήθεια δύο συνδυαστικών συσκευών θεραπείας – κεφαλή planar και κεφαλή radial – και μεταδίδονται στο σώμα του ασθενή. Αισθητικές και δερματολογικές παθήσεις, όπως η κυτταρίτιδα, ουλές ή οιδήματα, μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με μακροχρόνια αποτελέσματα.
Η θεραπεία με την radial κεφαλή D-ACTOR® 200 χρησιμοποιεί ακουστικά κύματα υψηλής ενέργειας που εφαρμόζονται στο σώμα του ασθενή με τη μορφή ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας. Η θεραπεία με ακουστικά κύματα (AWT® - Acoustic Wave Therapy) είναι η πρώτη αποτελεσματική θεραπεία για κυτταρίτιδα επιπέδου Ι έως ΙΙΙ με μακρόχρονα αποτελέσματα.

Ραδιοσυχνότητες - coccon Duotechnology

Κατά την θεραπεία με ραδιοσυχνότητες της coccon medical πετυχαίνουμε την δραστική μείωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους και είναι η μόνη λύση στη σκληρή κι επώδυνη κυτταρίτιδα.

Συγχρόνως, έχουμε άμεσο tightening και μακροπρόθεσμη σύσφιξη προσώπου - σώματος.

Είναι πολύ σύνηθες, τα αποτελέσματα να γίνονται ορατά αμέσως μετά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, με διαρκή προοδευτική βελτίωση για τους επόμενους 6 μήνες.

DUOTECHNOLOGY: RF ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΗ- ΔΙΠΟΛΙΚΗ

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

 • Κυτταρίτιδα
 • Τοπική εναπόθεση λίπους
 • Διπλοσάγονο (χαλάρωση ή/και λίπος)
 • Χαλάρωση δέρματος σε πρόσωπο, περίγραμμα, λαιμό, χέρια, κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, περιοχή άνω γονάτου
 • Μικρές ρυτίδες (κυρίως περιοφθαλμικά)

Πλεονεκτήματα θεραπείας με το Coccon Duotechnology

 • Δραστική μείωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους
 • Η μόνη λύση στη σκληρή κι επώδυνη κυτταρίτιδα
 • Αποτέλεσμα Facelift
 • Σύσφιξη δέρματος ακόμα και στα παραδοσιακά «δύσκολα» σημεία του σώματος: μπράτσα, κοιλιά, έσω επιφάνεια μηρών, πάνω από το γόνατο, λαιμό, περίγραμμα προσώπου κ.ά
 • Μη επεμβατική μέθοδος, χωρίς χρόνο αποκατάστασης
 • Ορατά αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία που διαρκούν
 • Ασφάλεια

Τι είναι το Coccon Duotechnology;

Τo σύστημα Coccon Duotechnology συνδυάζει δύο κορυφαίες τεχνολογίες: Cavitation (σπηλαίωση) και Radiofrequency (ραδιοσυχνότητες), που χρησιμοποιούνται για τη δραστική αντιμετώπιση των κυριότερων αισθητικών προβλημάτων: τοπική εναπόθεση λίπους, κυτταρίτιδα, χαλάρωση προσώπου και σώματος. Απολαύστε τα ορατά αποτελέσματα της μη επεμβατικής, ασφαλούς και ανώδυνης θεραπείας με το Coccon Duotechnology από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες!

Πώς δρουν οι ραδιοσυχνότητες; Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται;

Το Coccon Duotechnology θερμαίνει τους ιστούς - στόχο στα θερμοθεραπευτικά όρια χρησιμοποιώντας ποικιλία κεφαλών μονοπολικών και πολυπολικών ραδιοσυχνοτήτων (RF) για την εξειδικευμένη θεραπεία κάθε περιοχής του προσώπου και του σώματος:

 • Lifting προσώπου και λαιμού
 • Λείανση ρυτίδων και καταπολέμηση μαύρων κύκλων
 • Mείωση διπλοσάγονου
 • Mείωση πόντων και κυτταρίτιδας στα μπράτσα
 • Aντιμετώπιση όλων των σταδίων και τύπων της κυτταρίτιδας σε κοιλιά, γλουτούς, μηρούς
 • Σύσφιξη δέρματος σε χέρια, κοιλιά, μηρούς, γλουτούς, περιοχή άνω γονάτου και έσω μηρών

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

Ο γιατρός σας θα σας προτείνει το σωστό εξατομικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας, προσαρμοσμένο στη δικές σας ανάγκες, την ιδιοσυγκρασία σας και το βαθμό του αισθητικού σας προβλήματος. Επαναλαμβανόμενες συνεδρίες συνιστώνται για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Γενικά, ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 έως 10, ανάλογα με το πρόβλημα, την ηλικία, την ανατομική περιοχή, τον τρόπο ζωής και διατροφής σας. Μετά το πέρας όλων των συνεδριών είναι επιθυμητό να ακολουθήσετε ένα σχήμα συντήρησης του αποτελέσματος.

Ποια η συχνότητα των θεραπειών;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 1 εβδομάδα έως 15 ημέρες, ανάλογα με το πρόβλημα και το πρωτόκολλο που θα σας προτείνει ο γιατρό σας.

Ποια είναι η αίσθηση κατά τη θεραπεία;

Οι ραδιοσυχνότητες επιφέρουν μια βαθιά, ανεκτή αίσθηση θερμότητας στην περιοχή της θεραπείας.

Δερματοσκόπηση Σπίλων

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουμε στο σώμα μας σπίλους (ελιές). Η εξέταση των σπίλων γίνεται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος που λέγεται δερματοσκόπιο και αν κριθεί σκόπιμο από τον ιατρό, ο σπίλος μπορεί να αφαιρεθεί. Η αφαίρεση σπίλων είναι μια επεμβατική διαδικασία και γίνεται στο χώρο του ιατρείου όπου υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Laser

Τα τελευταία χρόνια τα laser έχουν προοδεύσει με ταχύτατους ρυθμούς ώστε η τεχνολογία αυτή να αποτελεί θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση ποικίλλων παθήσεων του δέρματος όπως ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αγγειακές, μελαγχρωματικές βλάβες, γεροντικές κηλίδες, ευρυαγγείες προσώπου, αναζωογόνηση και σύσφιξη προσώπου κ.α. Ο όρος laser αποτελεί το ακρωνύμιο των αγγλικών λέξεων light amplification through the stimulated emission of radiation (ενίσχυση του φωτός από εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας). Πρακτικά η φωτεινή ενέργεια που προσπίπτει στους ιστούς μετατρέπεται σε θερμική με στόχο την επιλεκτική καταστροφή της βλάβης με τη μικρότερη δυνατή επίδραση στους περιβάλλοντες ιστούς, βάσει της θεωρίας της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης.

Στο ιατρείο υπάρχει δυνατότητα για laser αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη DEKA τελευταίας τεχνολογίας που μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα με μεγάλο προφίλ ασφαλείας και ανεκτικότητας. Όσον αφορά την αποτρίχωση υπάρχει επίσης δυνατότητα εφαρμογής και Nd YAG laser. Έτσι μπορούμε να προσεγγίσουμε ανοιχτά και σκούρα δέρματα ακόμα και το καλοκαίρι. Ιογενείς λοιμώξεις του δέρματος όπως μυρμηγκιές και κονδυλώματα μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με laser.
Γεροντικές κηλίδες ραχιαίας επιφάνειας χεριών, ούλες ακμής, ρυτίδες, πανάδες, χαλάρωση κάτω μέρους προσώπου και λαιμού αντιμετωπίζονται με Αλεξανδρίτη και fractional laser.

Θεραπεία ακμής

Η ακμή (Αγγλ.Acne Vulgaris) είναι μια ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία. Το 85% των περιπτώσεων είναι έφηβοι, ενώ η ακμή πολλές φορές συνεχίζει να υπάρχει και στην ενηλικίωση. Η ακμή επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Δεν υπάρχει τρόπος ωστόσο να υπολογίσουμε πόσος χρόνος θα πάρει για να εξαφανιστεί πλήρως.

Η θεραπεία της ακμής περιλαμβάνει την:

Α) Τοπική θεραπεία
Στην ήπια βλατιδο-φλυκταινώδη ακμή μπορεί να χορηγηθούν: ρετινοειδή και τοπικά αντιβιοτικά (υπεροξείδιο του βενζολίου, αζελαϊκό οξύ, κλινδαμυκίνη, ερυθρομυκίνη).

Β) Συστηματική θεραπεία
Η συστηματική θεραπεία περιλαμβάνει αντιβιοτικά όπως ερυθρομυκίνη, τετρακυκλίνη, δοξυκυκλινη, μινοκυκλίνη, ισοτρετινοίνη και τα ορμονικά σκευάσματα.

Άλλες συνδυαστικές θεραπείες που γίνονται στην ακμή είναι:
βαθύς καθαρισμός προσώπου (αφαίρεση φαγεσώρων), peeling, μεσοθεραπεια και laser (το fractional laser CO2 προσφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα στις ουλές ακμής, ρυτίδες και ανάπλαση του δέρματος)