Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι κάτι περισσότερο από απλή περιποίηση των ανεπιθύμητων τριχών. Πρόκειται για μια ιατρική διαδικασία που απαιτεί κατάρτιση για την εκτέλεση και γι αυτό το λόγο εμπεριέχει δυνητικούς κινδύνους. Πριν από την αποτρίχωση με λέιζερ, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά τα διαπιστευτήρια του γιατρού ή του τεχνικού που εκτελεί τη διαδικασία.

Εάν προγραμματίζετε να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με λέιζερ, δεν πρέπει να προηγείται καμία αποτριχωτική μέθοδος η οποία ξεριζώνει την τρίχα για χρονικό διάστημα ενός μηνός πρίν την εφαρμογή του laser. Αυτό γιατί αν χρησιμοποιηθεί κερί ή silkepil πριν την εφαρμογή του laser , αυτά ξεριζώνουν την τρίχα μαζί με την ρίζα της, οπότε το laser δεν θα μπορέσει να στοχεύσει την ρίζα της τρίχας και να επιτύχει την αποτελεσματική καταστροφή της. Για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται η χρήση κεριού καθ’ όλη την διάρκεια που κάνουμε αποτρίχωση με laser.

Επίσης η περιοχή που πρόκειται να αποτριχωθεί πρέπει να έχει ξυριστεί 2-3 μέρες πριν την εφαρμογή του laser. Αυτό μας εξασφαλίζει ότι η ενέργεια του laser θα αξιοποιηθεί εκεί ακριβώς που πρέπει (δηλαδή στη ρίζα της τρίχας) και όχι στο στέλεχος της τρίχας (το τμήμα της τρίχας που εξέχει επάνω από το δέρμα).
Ως συμπέρασμα πρέπει να ξυρίζουμε την περιοχή 2 μέρες πριν την κάθε εφαρμογή, και να αποφεύγουμε για όλη την διάρκεια της θεραπείας με laser μεθόδους αποτρίχωσης που ξεριζώνουν την τρίχα.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για έξι εβδομάδες πριν και μετά τη θεραπεία. Η έκθεση στον ήλιο κάνει την αποτρίχωση με λέιζερ λιγότερο αποτελεσματική και καθιστά πιο πιθανές τις επιπλοκές μετά τη θεραπεία.